#
  • Lokacija
  • doo@erdervic.com
  • (+387)030 530 051

O NAMA
ER DERVIĆ D.O.O

Pekara Dervić počela je sa radom kao zanatska radnja 1971. godine i na samom početku zapošljavala je 4 radnika. U to vrijeme bila je to jedina privatna pekarska radnja u regiji, čiji je kvalitet i širok asortiman pekarskih proizvoda ostao prepoznatljiv kod naših kupaca, koji nam se uvijek, zadovoljno vraćaju.

1996 godine vlasnik firme pokreće novi proizvodni pogon, a sredinom 2004 godine, pekaru preseljava u savremeni poslovni objekat površine 1000 m2 proizvodnog, prodajnog, skladišnog i administrativnog prostora. Zanatska radnja prerasta i registruje se kao proizvodno preduzeće ER-Dervić d.o.o.

Proizvodni pogoni pekare opremljeni su najsavremenijom italijanskom i i slovenačkom opremom, Samim tim dolazi do uspona firme i širenja proizvodnje, ne samo za potrebe općine Travnik, nego i za potrebe susjednih općina. Ova firma danas zapošljava 45 radnika raznih profila, svi su u stalnom radnom odnosu i za njih se uplaćuju obaveze prema fondovima i državi.

Da biste znali kamo idete, morate znati odakle ste krenuli. Mi u ER Dervić prošli smo dug put od porodičnog obrta do moderne firme prepoznate po uspješnom spajanju tradicije sa savremenim pekarskim trendovima.

Nazad
img
img
img